De adembenemende noodkreet van de WHO.
Sinds het jaar 2005 hanteert de WHO advieswaarden voor fijnstof. Na jarenlang aanvullend onderzoek heeft de organisatie in 2021 de advieswaarde voor het jaarlijkse gemiddelde van PM 2.5 gehalveerd, van 10 μg/m3 naar 5 μg/m3, met een maximale dagwaarde van 15 μg/m3. TNO meet de hoeveelheid fijnstof in de buitenlucht in alle Nederlandse gemeenten. Het aantal overschrijdingen fijnstofwaarden (dagwaarde) wordt duidelijk weergegeven op onderstaand kaartje.
Luchtkwaliteit in fabriekspanden en logistieke centra vaak nog veel bedroevender
Maar vele fijnstofmetingen tonen ook aan dat de luchtkwaliteit in onder meer fabriekspanden en logistieke centra vaak nog veel bedroevender is. Soms wel met dagwaarden welke de buitenluchtnorm 10 tot 20 keer overstijgen. Beter gezegd; die binnenluchtkwaliteit is misschien nog wel belangrijker wanneer het gaat om uw gezondheid en die van uw collega's.
Overschrijdingen fijnstofwaarden binnenlucht
Helaas bestaan er, hoe vreemd ook, nog steeds geen wettelijke normen voor de fijnstofgehaltes in de binnenruimte. Voor uw gezondheid! En die van het bedrijf. Want (fijn)stof zorgt voor nog veel meer problemen.
Luchtreinigers voor logistiek en industrie
Gelukkig is aan de binnenluchtkwaliteit in distributiecentra, magazijnen, werkplaatsen en industriële hallen veel te verbeteren. Dit zonder vieze lucht van buiten naar binnen te halen of juist andersom.
#Luchtkwaliteit #StofMonitoring #PM1 #PM2.5 #PM10 #Milieuwetenschappen #Kennisbeheer #Fijnstofmeting #Luchtvervuiling #Gegevensverzameling #Wetenschapseducatie #BewustwordingLuchtkwaliteit #Binnenluchtkwaliteit #Milieumonitoring #SchoneLuchtInitiatief #GezondheidEnVeiligheid #Luchtmonstername #Milieubewustzijn #SchoneLuchtIsBelangrijk #WHO #rivm #tno #luchtkwaliteit
Bron origineel bericht: Static Air
Comments