top of page
Foto van schrijverJoes van Hees

๐—ข๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‡๐—ผ๐—ฒ๐—ธ ๐˜๐—ผ๐—ผ๐—ป๐˜ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป:

Bijgewerkt op: 20 nov. 2023

๐—Ÿ๐˜‚๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฟ๐—ฒ๐—ถ๐—ป๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ ๐—ถ๐—ป ๐—ฐ๐—ผ๐—บ๐—ฏ๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ถ๐—น๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐—ต๐—ฎ๐—ฎ๐—น๐˜ ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฒ๐—ฟ๐—ผ๐˜€๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ป ๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—น๐˜‚๐—ฐ๐—ต๐˜.


๐——๐—ฒ ๐—ง๐—จ ๐—ถ๐—ป ๐—˜๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ต๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ๐˜ ๐—ต๐—ผ๐—ผ๐—ฝ๐˜ƒ๐—ผ๐—น ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐˜€: ๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‡๐—ผ๐—ฒ๐—ธ ๐—ฏ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐˜ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ถ๐—น๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐—ฒ๐—ป ๐—น๐˜‚๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฟ๐—ฒ๐—ถ๐—ป๐—ถ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฟ๐˜‚๐—ถ๐—บ ๐Ÿด๐Ÿฑ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฐ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—น๐˜‚๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ถ๐—ป๐—ถ๐—ด๐—ฑ ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐˜„๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป. ๐—˜๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ด๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐˜€ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ต๐—ผ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐—ฎ, ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—บ๐—ธ๐—ฏ ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ถ๐—ท๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฒ๐—น๐—ฑ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ณ๐—ถ๐˜๐—ป๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ฏ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ฐ๐—ต๐—ฒ. ๐—ช๐—ถ๐—ท ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—–๐—น๐—ฒ๐—ฎ๐—ป๐—”๐—ถ๐—ฟ๐—ก๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ.๐—ฐ๐—ผ๐—บ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฒ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป ๐˜‚ ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ

Schone lucht in de sportschool

We hopen allemaal op een snelle heropening van sportscholen, de winkels en de restaurants. En dat dit veilig kan volgens de TU Eindhoven. Tijdens een eerder onderzoek is gebleken dat het plaatsen van luchtreinigers in ruimten helpt om de verspreiding van het coronavirus sterk te reduceren. Een van de belangrijke conclusies van professor Bert Blocken was, toen hij in de fitnessruimte van het Studenten Sportcentrum Eindhoven onderzoek deed, dat met ventilatie alleen je schadelijke aerosolen niet afvoert. Ook al staat de ventilatie op maximaal, dan nog blijven er aerosolen in de ruimte aanwezig. Dat geldt zeker als er intensief wordt gesport.


Met een goede luchtreiniger kan tussen de 20 en de 750 liter lucht per seconde gereinigd worden. Ter vergelijking: in het bouwbesluit uit 2005 staat voorgeschreven dat ieder persoon in een gebouw tenminste 3,5 liter schone zuurstof per seconde per kubieke meter tot zijn of haar beschikking moet hebben. Let wel: De mate van reiniging hangt sterk af van de hoeveelheid mensen in de ruimte, de activiteit, de hoeveelheid ventilatie, de filterwijze en de wijze van verspreiding/verdeling van de gezuiverde lucht.

schone lucht in de eetruimte

Volgens Blocken blijkt uit de resultaten van het onderzoek in de sportschool dat een reductie van 85 procent aan aerosolen goed mogelijk is.

Meer weten? www.cleanairnederland.com


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page