top of page
Foto van schrijverJoes van Hees

Industriële luchtreiniging op basis van sensoren


Njord Connect ECO+™: Industriële luchtreiniging op basis van sensoren

Volautomatische besturing van Njord luchtreinigers op basis van sensoren. Voor geoptimaliseerd gebruik, service- en onderhoudsbeheer.


Njord Connect ECO+ ™ maakt niet alleen draadloze bediening van uw luchtreinigers mogelijk maar gaat verder. Met Njord Connect ECO+ ™ wordt ook uw luchtzuiveringssysteem volautomatisch aangestuurd op basis van luchtkwaliteitsmetingen. De luchtreinigers zijn gekoppeld via robuuste, draadloze LoRa-technologie. Waarbij de luchtreinigers zowel per groep als individueel te gekoppeld en bediend en gemonitord kunnen worden. Ook kunnen potentiële storingen worden voorspeld en verholpen voordat er zich problemen voordoen. Elke drukval wordt automatisch gedetecteerd en het systeem geeft een melding per mail of sms voor vervanging van het filter.



Liever gewoon? Ook dat kan. Het instellen of wijzigen van luchtstromen en programmaplanning wordt heel eenvoudig via ingebouwde tijdfuncties zoals timer, astro- en weekklok. In beide gevallen wordt een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd door de snelheid van de motor van de luchtreiniger tot een minimum te beperken gedurende de uren, bijvoorbeeld ’s nachts, wanneer er geen activiteit is, en vervolgens de snelheid weer te verhogen wanneer het proces begint. Voor een bedrijf met productie in één ploegendienst kan tot 10 kWh per luchtreiniger per dag worden bespaard (berekend op Njord XP-4).


NJORD Clean Air is hiervoor een samenwerking aanggegaan AirTeq.eu. Samen hebben ze een innovatieve oplossing ontwikkeld: Njord Connect ECO+. Dit systeem biedt sensorgestuurde luchtreiniging, waarbij de Njord industriële luchtreinigers worden aangestuurd op basis van real-time luchtkwaliteitsmetingen.


Voordelen van NjordConnect ECO+:

  • ECO+ luchtreiniging: Werkt op basis van continue luchtkwaliteitsmetingen.

  • Gebruiksvriendelijk: Eenvoudig in gebruik en bediening.

  • Betrouwbaar: 24/7 online monitoring van het systeem.

  • Managementrapporten: Heldere rapporten beschikbaar voor inzicht in de luchtkwaliteit.

  • QR-codes: Eenvoudig inzicht via QR-codes zonder gedoe.



Dankzij de data van sensoren van AirTeq kunnen de Njord-luchtreinigers automatisch worden aangestuurd. Hierdoor werken de luchtreinigers alleen wanneer het echt nodig is, wat zorgt voor efficiënt energieverbruik en een constante, gezonde binnenlucht.


Deze samenwerking zorgt voor een veiligere, schonere en gezondere werk- en leefomgeving zonder onnodig energieverbruik.

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page